Doneer voor kankeronderzoek

Links: Frank van der Pol. Rechts: Paul Gobardhan

In oktober 2013 stond de wereld even stil voor de familie Van der Pol. Frank kreeg de diagnose endeldarmkanker. Een traject van bestralingen, chemotherapie en een operatie volgde. Daarna leek het goed te gaan met Frank. Hij pakte het leven weer op, ging reizen en deed alles wat hij graag doet. Maar begin 2017 was het foute boel. Er zaten kankertumoren in zijn long en lever. De dokters zeiden dat ze niets meer voor hem konden doen.

Maar daar legde Frank zich niet zomaar bij neer. Hij werd boos, begon op deuren te bonzen en wist een aantal artsen zo ver te krijgen dat ze hem toch wilden helpen. Er zouden twee operaties komen. Eerst om de tumoren uit de lever te verwijderen. Weken later zouden Franks longen worden geopereerd. Maar dat was niet wat Frank voor ogen had. Het moest ineens. Eén operatie aan beide organen tegelijk.

Met veel vasthoudendheid wist Frank twee chirurgen zo ver te krijgen zich aan deze unieke dubbeloperatie te wagen. Chirurg Paul Gobardhan voerde de ingreep aan Franks lever uit. Eelco Veen boog zich over zijn longen. Het weghalen van tumoren in de long en lever in één operatie was nog nooit eerder gedaan in Nederland en werd een groot succes.

Helaas is de kanker niet verdwenen uit Franks leven, maar hij is de artsen die hun nek voor hem hebben uitgestoken niet vergeten. Paul Gobardhan is inmiddels een dierbare vriend geworden van Frank en Marianne. Zij steunen zijn werk dan ook van harte.

Op dit moment doet Paul samen met een aantal andere specialisten van onder andere het Erasmus Medisch Centrum onderzoek naar uitzaaiingen van darmkanker. Zij hebben een prachtig apparaat ontdekt dat in de Verenigde Staten al wordt gebruikt om patiënten beter te kunnen selecteren voor een chemobehandeling of operatie. Dit apparaat komt volgens verwachting in het tweede kwartaal van 2023 naar Nederland, maar moet nog officieel gecertificeerd worden. Het oncologisch team zamelt geld in om een PhD-student (promovendus) aan te stellen om mee te werken aan de validatie van dit apparaat.

Palletbedrijf Van der Pol en de familie Van der Pol dragen dit onderzoek natuurlijk een warm hart toe. Het zou fantastisch zijn als u ook een steentje bij wil dragen aan dit onderzoek en een donatie doet via onderstaand formulier. Dat zou de mooiste gift zijn die u ons voor ons jubileum kunt geven!

Begin juni hebben wij deze actie afgesloten, en in totaal €37.837,57 opgehaald!